De master

Al jaren had ik het verlangen om in verbinding te komen met de oerbron van het leven. Ik was me daar echter nog niet zo bewust van. Ik was op zoek naar verdieping en wilde dichter bij mijn gevoelens komen. Dat heb ik geweten; was mijn leven vroeger nogal vlak, tegenwoordig raas ik over hoge toppen en door diepe dalen.

In 1991 kwam ik via een boek voor het eerst in contact met Reiki. Met de nodige nieuwsgierigheid en achterdocht nam ik deel aan mijn eerste Reiki cursus. In de weken die daarop volgden kreeg ook ik mijn bewijzen dat Reiki werkte.
Cruciaal was, dat ik ontdekte hoe belangrijk het is om altijd jezelf te zijn. Reiki gaf mij een handvat in mijn zoektocht naar een zinvol leven en bood een goed tegenwicht voor mijn drukke bestaan als theatermanager. Doordat ik mijzelf en anderen behandelde besteedde ik meer tijd en aandacht aan mijn emoties, kreeg ik meer rust en meer inzicht in mezelf.

Het mooie van Reiki is dat het zo simpel is en dat iedereen het kan leren. Deze eenvoud is voor mij heel belangrijk.
Reiki heeft zeker ook spirituele kanten, maar ik vind het belangrijk om Reiki niet te mystiek te maken.
Ik hoop dat daarmee de drempel zo laag is, dat zoveel mogelijk mensen kennis kunnen nemen en Reiki ook in onze heden­daagse maatschappij in hun dagelijks leven gebruiken.

Ton Driessen
28-02-1950 t/m 03-04-2009

In 1996 ben ik door Ton Driessen, een leerling van Grandmaster Phyllis Furumoto, tot master ingewijd. Daarna heb ik bij Phyllis Lei Furumoto in 2001 de Master Intensive Course gevolgd.

Reiki is voor mij een manier van leven, waarbij ik prettig balanceer tussen het realiseren van mijn dromen, mijn werk als interim theateradviseur, als DJ, en het geven van Reiki cursussen en behandelingen.
Mijn vaste ‘standplaats’ is Amsterdam en verder geef ik cursussen in heel Europa.

Reiki is voor mij meer dan alleen een methode van handoplegging. Nog steeds leer ik iedere dag, doordat ik mezelf of anderen behandel en cursussen geef.
Reiki maakt niet per definitie gelukkig, dat moet je nog altijd zelf doen.
Als je het aandurft om de confrontatie met je emoties en angsten aan te gaan, kan Reiki er bij helpen dat je intenser en gezonder in het leven staat.

Gerard Kogelman
Usui master

Mijn afstamming: dr. Mikao Usui ▼ dr. Chujiro Hayashi ▼ Hawayo Hiromi Takata ▼ Phyllis Lei Furomoto ▼ Ton Driessen ▼ Gerard Kogelman