De Reiki-1 cursus

Reiki, het Usui Systeem van Natuurlijke Heling kent drie graden, namelijk de eerste en tweede graad en het masterschap. De Reiki-1 cursus leidt op tot de eerste graad.

De Reiki-1 cursus wordt gegeven in 4 dagdelen, meestal in één weekend (zaterdag en zondag van 10:00 tot 17:00 uur) en soms op vier avonden. De cursus is bij mij thuis in Amsterdam of op verzoek bij jou thuis, waar ook in Nederland, indien je een groep van minimaal 4 personen kunt samenstellen. De cursus wordt altijd in een huiselijke sfeer gegeven voor een groep van maximaal 7 cursisten. Voordat je aan de cursus deelneemt kun je gratis de praktijkavond bezoeken. Je kunt dan kennis maken, vragen beantwoord krijgen van mij en oud-cursisten en een korte (stoel)behandeling ondergaan.

Als basis gebruik ik de lesstof en de richtlijnen, zoals die door Grandmaster Phyllis Furumoto en ‘Head of Discipline’ Paul David Mitchell voor de Reiki Alliance zijn geformuleerd.
Tijdens de Reiki-1 cursus leer je de handposities. Je leert hoe je jezelf en anderen kunt behandelen. Je wordt attent gemaakt op de verbanden tussen geest en lichaam. De vier niveaus, waarop Reiki werkt, worden aangeduid: lichamelijk, geestelijk, emotioneel en spiritueel.
Er wordt verteld over de geschiedenis, je afstamming (Spiritual Lineage) en onderlinge uitwisseling van energie. En je krijgt de vier traditionele inwijdingen, zoals ze door Grandmaster Takata zijn onderricht. Zodat je op gemakkelijke wijze energie kunt doorgeven en je voor altijd afgestemd bent op de energie van Reiki.

Er wordt veel tijd besteed aan het behandelen van elkaar en het leren voelen. De cursus gaat over aanraken en aangeraakt worden, zowel lichamelijk als emotioneel. Dit houdt in dat er gepraat zal worden over hoe jij je voelt en met welke problemen je worstelt. Er wordt stilgestaan bij de Reiki Leefregels (Reiki Precepts or Principles) en er wordt gesproken over hoe jij je daartoe verhoudt. Een bepaalde mate van openheid wordt daarom wel van je verwacht.

Het volgen van deze cursus is een eerste stap op de weg van Reiki (Reiki-do). Motivatie is hierbij heel belangrijk. Als je jouw rijbewijs hebt gehaald, kun je ook nog niet tegelijk autorijden. De eerste weken erna moet je dagelijks oefenen.
Het kan zijn dat het lichaam aan een reinigingsproces begint. Afvalstoffen en ook verdrongen emoties kunnen vrijkomen, zodat je alsnog de mogelijkheid hebt om deze te verwerken. Dit proces is voor iedereen verschillend. Je moet bereid zijn om ook aan de oorzaken daarvan te kijken. Je master kan je daar eventueel bij helpen.
Het kan natuurlijk ook zijn dat je lekker in je vel zit en Reiki alleen maar wilt gebruiken om meer gevoel, verbinding en bewustwording in je leven te krijgen. Dan geldt nog steeds: niets komt voor niets. Pas als je veelvuldig oefent zul je groeien en meer voelen. In ieder geval zul je na verloop van tijd merken dat je zintuigen en intuïtie scherper werken.

Met Reiki-1 kun je jezelf en anderen in alle voorkomende gevallen behandelen. Hoe vaker je ermee werkt, hoe sterker de energie wordt.

De Reiki-1 cursus kost € 160. Je kunt je telefonisch of per e-mail opgeven. Bij inschrijving wordt een aanbetaling van € 25 verwacht. De cursus gaat alleen door als er minimaal 4 deelnemers zijn. Ongeveer 14 dagen van tevoren krijg je een bevestiging toegestuurd.
Als je later nog een tweede keer wilt meelopen, of van een andere master komt, dan kost dat € 60 per weekend.

Reiki Principles:

Just for today, do not worry
Just for today, do not anger
Honour your parents, teachers and elders
Earn your living honestly
Show gratitude to
every living thing