Home

Welkom op de site van Reikiman of te wel Gerard Kogelman Reiki master te Amsterdam.

Rei Ki

Op deze site vind je informatie over de natuurlijke heelmethode Reiki volgens het Usui systeem: de geschiedenis, de werking en de cursusdata in onder andere Amsterdam.

Ik beoefen Reiki sinds 1991. Vanaf 1996 ben ik Reiki-master en geef ik les in het traditionele Usui Systeem van Natuurlijke Heling. (The Usui System of Natural Healing, in het Japans: Usui Shiki Reiki Ryoho) Dat is de methode zoals die door de grondlegger dr. Mikao Usui en zijn lijnopvolgers dr. Chujiro Hayashi en mrs. Hawayo Takata is ontwikkeld. Als basis gebruik ik de lesstof en de richtlijnen, zoals die indertijd door Grandmaster Phyllis Furumoto en de Reiki Alliance zijn vastgesteld. Ik geef behandelingen en cursussen in Amsterdam en, op aanvraag, in heel Europa.

Het systeem van Reiki kent drie graden: de eerste, de tweede en de mastergraad. Iedereen kan Reiki leren. Al in één weekend kun je de eerste graad halen en leren jezelf en anderen te behandelen. Je leert naar je lichaam en je gevoelens te luisteren. Met behulp van de energie van Reiki kun je evenwicht en rust krijgen en de zelfherstellende werking van het lichaam bevorderen.

dr. Mikao Usui
15-8-1865 t/m 09-03-1926

Wil je meer informatie, een gesprek of een Reiki behandeling bel of e-mail me dan gerust.
Je kunt ook gratis de Praktijkavonden bijwonen. Daarop kun je een korte behandeling ontvangen, energie van Reiki voelen, en aan mij en oud-cursisten vragen stellen. Deze avonden zijn voor iedereen gratis.

Je kunt veel verhalen over Reiki op het internet vinden. Het is moeilijk om uit deze wirwar van informatie een goede selectie te maken. Als je mijn website leest weet je in principe voldoende.
Mijn advies is: lees niet te veel, dat kan altijd later nog. Kiezen voor Reiki is een keuze vanuit je gevoel en niet vanuit je ratio, dus het is belangrijk daar eerst op te leren vertrouwen. Vraag jezelf af of Reiki iets voor jou is en of de master bij je past.

Veel leesplezier!

If you don’t speak Dutch, you can read about Reiki on the English page.
I teach in English, German, or bi-lingual spoken courses too.
Gerard Kogelman
Reiki master