Wat gebeurt er bij een behandeling?

In feite kun je jezelf of iemand anders overal behandelen. In huis op de bank, in bed, zittend op een stoel. Maar ook in de trein of in de natuur. Het is alleen wel belangrijk dat er ruimte is voor ontspanning en emoties. Een zekere mate van privacy is daarom welkom.

Als je lichamelijke of geestelijke klachten hebt, kun je ook kiezen voor een Reiki behandeling door mij in mijn Reiki studio. In sommige gevallen kan dat ook bij je thuis of in het ziekenhuis.
Bij binnenkomst wordt eerst wederzijds kennisgemaakt. Vanzelfsprekend worden ook klachten en eventuele wensen en aandachtspunten zorgvuldig besproken. Bij ernstige fysieke klachten raad ik altijd aan eerst naar de huisarts te gaan. Reiki geeft geen garantie op genezing, maar kan wel een sterke stimulans daarbij zijn en aanvullend zijn op de reguliere gezondheidszorg.

Het is wenselijk dat je allereerst minimaal 4 behandelingen kort achter elkaar ondergaat (maximaal 1 week ertussen). Zo’n eerste behandeling is voor de meeste mensen een kwestie van wennen aan de situatie en aan elkaar. Het is uiteindelijk wel van belang dat je ontspant. Na 4 behandelingen wordt gezamenlijk bekeken of de Reiki behandeling aanslaat en bij je past. Vervolgens kan in overleg een behandelschema opgesteld worden.
Het kan natuurlijk ook zijn dat je na vier keer geen klachten meer hebt. Het aantal behandelingen hangt in het algemeen af van de soort klacht en hoe lang je er al mee rondloopt. Mijn ervaring is dat Reiki bijvoorbeeld bij stress-gerelateerde klachten snel effect heeft. Ook komt het voor dat er in het begin nauwelijks zichtbare vooruitgang is. Je weet namelijk nooit op welk niveau de energie van Reiki het eerst zijn werk doet: lichamelijk, geestelijk, emotioneel of spiritueel. Zoals gezegd Reiki is geen geneeswijze, maar een heelmethode. Helen betekent één maken en slaat op het herstellen van de eenheid, de balans, tussen lichaam en geest.

Een volledige behandeling duurt ongeveer een uur. Je gaat daarvoor, indien fysiek mogelijk, op een behandeltafel liggen. De behandelaar raakt je met zijn handen en gebruikt daarbij specifieke handposities. Iedere handpositie duurt ongeveer 3 tot 4 minuten, mede afhankelijk van de energie waar het lichaam om vraagt. Veelal wordt bij het hoofd begonnen en dan naar de voeten toe gewerkt. Vervolgens wordt de rug behandeld. Je hoeft je daarbij niet te ontkleden. Als je dat aangenaam vindt kan op de achtergrond rustige muziek gedraaid worden.

Na verloop van enige tijd zul je merken dat de energie van Reiki je helpt te ontspannen. Onderbewuste spanningen in je lichaam worden aan de oppervlakte gebracht. Dat gebeurt met kuchen, trillen, een borrelende maag, soms met huilen of lachen. Niets om je zorgen over te maken. Het wil zeggen dat blokkades zich opheffen, zodat de levensenergie weer kan stromen en je lichaam zich kan herstellen. Na een aantal behandelingen leer je beter te luisteren naar de signalen die je lichaam geeft. Je leert beter omgaan met emoties, zodat je deze niet meer wegstopt en terugvalt in oude patronen waarbij jij je niet prettig voelt. Je zult ook eerder geneigd zijn om over je problemen te praten. Dat hoort allemaal bij de behandelcyclus. Langzaam ontdek je dat Reiki je gezonder, evenwichtiger en completer maakt.

Een volledige behandeling/consult duurt een klein uur en kost € 40. Wil je meer weten, bijvoorbeeld over specifieke klachten, dan kun je me e-mailen of bellen: 020-4197748.

Let op: Vanwege het virus Corona vinden er op dit moment geen behandelingen, cursussen en praktijkavonden plaats.